Comedian, Writer, Speaker

Forestilling med Shabana i Tromsø 15 mai kl. 1800

Kvinneloftet på Kirkens Bymisjon markerer at det er 100 år siden norske kvinner fikk stemmerett med forestillingen “For Konge og Fedreland” med stand-up komiker, forfatter og samfunnsdebatant Shabana Rehman Gaarder. Stykket har vært satt opp i 7 land og 4 verdensdeler!

Fortellingen veksler mellom humoristiske anekdoter fra en livlig sju-barns familie på Holmlia og sterke personlige betroelser om barndom og familiekrise levert både som standup, og teaterfortelling. Om ung kjærlighet som ble livsfarlig og om overgrep fra dem som skulle hjelpe. Shabanas forestilling handler om reiser. Hennes fars klassereise fra fattigdommens Karachi til Oslo. Om moren og de 7 barna som fulgte etter. Om lykke og mannefall. Om Shabanas egen reise fra trusler og forfølgelser i Norge til hennes drømmers New York. Men mest av alt en reise fra den mørkeste fornedrelse, fortvilelse og selvforakt, tilbake til lyset der vi akspeterer oss selv og jubler ja til livet. For Konge og Fedreland er en reise som tar oss hjem, det vil si til et sted inne i oss som gjør at vi aldri mer behøver å flykte.

Forestillingen er åpen for alle, billetter selges på Bymisjonen i Parkgata 22 (tlf 776 84888) og koster kr 130,-. Forestillingen vises på Lillescenen på KulturHuset.

 

 

459780_467033096700984_154618652_o

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *