Comedian, Writer, Speaker

Nabogalskap

Skrekk og gru, nå titter de frem! Ja, de kommer ut av vinterhiet, en etter en.

I vinter holdt de seg innendørs, i påsken var de på ferie, men nå, midt mellom mai og sommerferien, slipper du ikke unna dem: Naboene dine, nemlig! Det er på denne tiden av året jeg blir minnet på at jeg faktisk bor i et borettslag.

Jeg velger heller å kalle det borett-slag. For er det ikke på våren de verste naboslagene oppstår? Og da hjelper det ikke om man heter Ola nordmann, har et kaldt hjerte og er glad i ensomme turer i skog og mark. For om våren er du nødt til å møte din nabo, ansikt til ansikt, enten det gjelder den felles vårdugnaden eller du bare er nødt til å spørre om å få låne sykkelpumpen. Og når vi først har begynt å snakke om denne merkelige rasen, har ikke også du lagt merke til disse nye nabobølgene? Borte er det frustrerende hespetreet som med falkeblikk fulgte med på om noen hengte opp sitt undertøy til tørk på verandaen. Borte er også de naboene hvis eneste oppgave i livet så ut til å være å passe på at de som ikke var med på vårdugnaden, heller ikke fikk være med på saft- og bollefesten etterpå.

I dag har vi Herr H. Allik i 1. etasje som er så opptatt av å gjøre noe med nordmenns ømme og stive ledd at han personlig har importert vietnamesisk arbeidskraft til å ta seg av oss hjemme i sin egen stue.

Vi ser også tildekkede innvandrerkoner som nå våger seg ut og til og med slår av en prat med den toppløse Pamela-kopien som soler seg på sin haveplett.

Innvandrere har hatt sitt norskkurs, og nordmenn er blitt vant til å høre gebrokkent norsk. Samtalen går ivrig mellom de to kvinnene. Utrolig nok diskuterer de mannens potens, og den tildekkede anbefaler en urtete, men Pamela anbefaler seg selv. Riktignok har hun stått i med den tildekkedes mann, men det er en annen historie.

Og så har vi familien med Amerika-feberen. Der hvor mannen er gift med Miss Ringerike -84. Utegrillen og cap’en bakvendt har han hatt lenge, men da han bestemte seg for å bruke rollerblades på vei til og fra jobb, ble det nok for sterk kost for mange.

Og til slutt har vi han med Mercedes kabriolet, multimedia, mobiltelefon, bærbar PC, personsøker og faks. Og Pamela, ja hun er også hans nå og da! Nabogalskap? Ja, det kan du skrive opp.

Jeg tror det fordi jeg har sett det

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *