Comedian, Writer, Speaker

Superheltinne om show business :-)

Herrene Muhammed Qasim Ali og Sohaib Ahmad har skrevet en idioterklært kronikk i Klassekampen og saken blir ansett som en del av en drittpakke mot Amal Aden, hvor mediene blir kritisert for å dyrke frem “heltinner” på bekostning av en “faktabasert integreringsdebatt”. Flere hevder at drittpakken denne gangen er fra islamist-sympatisører: Heltinneindustrien

Men fuck la oss ta øvelsen det er å TENKE EN GANG TIL. Flere av oss som har deltatt i integreringsdebatten i mange år, vet at bak hvert eneste oppslag med en heltinne så er det arrangert minst hundre integreringskonferanser, mangfoldseminarer og brobyggingsprosjekter.
Alle disse med bred politisk sympati og statlig økonomisk støtte. Feministene og humanistene har faktisk vært årsak til at det blir satset penger og ressurser på innvandrere og integrering, lik det eller ei. De har satt integrering på dagsorden. Og bak de mediespissede kulissene har de jobbet med å få til mer mangfold, mer innovasjon, mer likestilling, og mindre diskriminering. Varsleren og forfatteren Amal Aden har selv heldigvis vært både premissleverandør, men også deltager på flere av disse sammen med andre. Hvorfor det? Fordi Amal er en nøktern og faktabasert fritt menneske som er oppriktig interessert i at vi skal leve sammen og leve godt

Jeg har selv vært hanket inn som underholder, eller konferansier på mange av disse konferansene fra nord til sør, og vært vitne til at det er nøktern og faktabasert, men like fullt venstreliberal forskning og kunnskap som har vært formidlet. Å vise solidaritet, være et medmenneske, og forstå de andre, har vært sentralt.
Og en del av jobben min har vært å få mediene til å dekke dette. Men de har ofte vært null interessert i å sende folk til slike konferanser. Medmenneske? Kjedelig! Hvem gidder å lese om det?
Redaktørene sender heller folk til å løpe etter realitykjendiser, å som journalistene hater å være klikkratehalliker. Men pressen er ikke opptatt av det funksjonelle. De er opptatt av det som IKKE funker.

Yrket mitt har vært å være komiker. I forestillingen: På Ski over Grønland brukte jeg Niqab som en del av performance art/sceneshow, for å bryte ned fordommer mot innvandrerkvinner, og for å vise at det finnes humor, selvironi og overskudd til å le av og med samfunnsutfordringene også blant de som blir sett på som mest fremmede. Selvsagt sparket dette alle veier. Hvis niqaben ble forbudt i Norge, ville også forestillingene mine bli bannlyst. Skjebnens ironi kalles det:-)

Noen bitchet om stuntet og spredde falske rykter om forestillingene mine og intensjonen bak. Også den gangen ble mediene beskyldt for å dyrke frem heltinner som er “kritisk til sine egne” og favoritten var å henge ut artister og samfunnsdebattanter som “kokosnøtter” eller “husafrikanere”, men de samme kritikerne holdt kjeft da norske artister og samfunnsdebattanter også fikk samme personfokus. Der hvor norske komikere kunne tulle med alt måtte jeg være en selvhater fordi jeg tullet med innvandrer religion og kultur. Men sannheten er at alle de som blir hengt ut som heltinner og helter og tilfeldigvis har innvandrerbakgrunn har samarbeidet med samfunnet, organisasjoner og presset mediene i folkeopplysningens tjeneste, og for å skape et likeverdig og friere samfunn for alle. Både innfødte og innvandrere.
Så hvis vi skal ta kronikken i Klassekampen på alvor, og se bort i fra personangrepene i den, hvor mange redaktører i norsk presse er villige til å sette av ressurser og dekke integreringskonferansene rundt omkring i kommuner og bygder? Der hvor den brede massen av tolerante nordmenn, flyktninger som bygger Norge, innvandrere som bidrar med sine ressurser, og lokalbefolkning som bygger nettverk med de fremmede, blir skikkelig omtalt? Hvor mange av disse konferansene vil bli direktesendt på NRK?

Først da kjære landskvinner og landsmenn vil vi slippe disse patetiske og uintelligente personangrepene. Norge er så mye mer enn det mediene viser. Dette vet vi SUPERheltinner veldig godt. For i dagens Norge holdes det en liten Mela hver dag:-)

Anbefales: Populistisk Kor 🙂 Fra Ski Over Grønland

There’s No Business Like Show Business 🙂

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *