Comedian, Writer, Speaker

Lærer Tora

2016

Shabana Rehman skriver bok om sin lærer fra barneskolen Frøken Tora. Her kan du lese teksten hun skrev om kulturbæreren Tora  for første gang.

Shabana reiser også rundt og forteller om hvor stor betydning en lærer kan ha i et menneskes liv, ved å dele sin personlige historie gjennom teatralske og humoristiske virkemidler. Fortellingen er blitt svært ettertraktet og  kan bestilles her.

Tilbakemeldinger: 

«Shabana Rehman  åpnet Kunst- og håndverkskonferansen 2016. Vi fikk en liten dose «stand up» av komikeren Shabana, men det var kunstneren Shabana som trollbandt forsamlingen med sin ekte og personlige fortelling om oppvekst, familie og Tora, hennes kjære lærer gjennom mange år. Det var en sterk og tankevekkende opplevelse.» Thurid Vold, kunsthistoriker og høgskolelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

«Shabana Rehman holdt en rørende innledning om det å være fremmed i Norge og om sin støttende norsklærer Tora. De sceniske virkemidlene var enkle,- en koffert og en krakk, men formidlingen var utrolig sterk, både humoristisk og gripende.»

«Det var flott å få høre Shabana sin historie og hvor mye en lærer kan påvirke positivt. Det gjorde meg stolt av å være lærer.»

«I uke 6 hadde lærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus temauke om kulturelt mangfold i skolen. I løpet av uka ble en rekke foredragsholdere med ulike erfaringer og perspektiver invitert til inn for å snakke for studentene. Møtet med Shabana Rehman satte spor. Det var  motiverende å høre om frøken Tora som så eleven sin som den personen hun var. Foredraget bevisstgjorde studentene på hvor viktige trygge voksenpersoner og lærere kan være i barns liv, særlig for dem som ikke føler seg hjemme bak de merkelappene samfunnet setter på dem» Siv Eie, faglærer ved lærerutdanningen, HiOA.

Her er tilbakemeldingene fra studentene:

«Heilt utruleg fint, ho drog meg i gjennom heile følelsesgeisteret. Eg lo og eg grein, og det inspirerte. Eg satt å tenkte at eg vil vere Tora, læraren hennar. Eg vil vere den læraren som gjer forskjell»

«Spennende å høre hvor stor innflytelse man kan ha på sine elever – som hennes lærer har hatt på henne. Det var utrolig interessant å få innsikt i hennes liv og hvor mye pes man kan få om man ikke helt kan passe inn i de gruppene andre mener de hører hjemme»

«Følelsesladet. God blanding av alvor og humor. Ble veldig bevisst på viktigheten av trygge voksenpersoner/lærere og viktigheten av å se alle på individnivå. Håper alle studenter får muligheten til å høre på henne»

«Når du observerer at alle studentene følger med og at det er så stille at du kunne hørt en nål treffe bakken…da vet du at forelesningen gir inntrykk. Og det var akkurat det den gjorde. Helt topp!»

«Hun virket godt forberedt, og forelesningen var engasjerende både følelsesmessig og fornuftsmessig. Ukas beste forelesning»

«Veldig inspirerende og rørende. Bør inviteres igjen. Føltes som at det var laget for oss»

«Kjempebra! Berørte hele følelsesregisteret mitt. Uten tvil den beste forelesningen»

«Veldig relevant og levende, sårt, aktuelt og humoristisk. Byr på seg selv, og vi henger med hele veien»

«Veldig lærerikt og interessant, samtidig som morsomt og rørende. Utrolig flink til å formidle viktig budskap og informasjon på en måte som fanger alle og tiden gikk litt for fort»

«Veldig interessant og underholdende. Tok opp nære tema og lot oss studenter «kjenne» det litt på kroppen selv. Bra innslag som vil bli husket og reflektert over i etterkant»

«Ukas beste forelesning. Kanskje et av de beste foredragene jeg har hørt de siste årene. Flott fortalt, underholdende fra ende til annen. Sjukt bra, ville gjerne at denne timen ikke skulle ta slutt»

«Flott foredrag/forestilling med riktig og viktig tematikk. Understreker hvor viktig humor og glimt i øyet er»

«Engasjerende forelesning. Dette er den forelesningen jeg husker best. Meget bra innlevelse. Sitter igjen med mange tanker rundt mangfoldighet»

«Merker at Shabana Rehman er profesjonell. Var veldig personlig. Kunne kanskje gjort deler av materialet sitt noe mer generelt»

«Engasjerende. Godt forberedt og føltes relevant for ukens tema»

«Beste forelesningen ila hele uka! Det hørtes også på applausen etter hvert. Veldig fengende og lærerikt, og det alvorlige ble brutt med flere morsomme utsagn. Ble personlig «fanget» av historien – ville bare høre mer»

«Veldig bra! Inspirerende, sterkt og fengslende. Det har aldri vært så stille i forelesningssalen før»

«Bra foredrag! Spennende å høre erfaringer, også relevant for oss lærere. God blanding av humor og seriøsitet, noe som gjør at man hele tiden følger med og er interessert i alt som blir sagt»

«Veldig godt foredrag! Spennende og relevant for lærerstudenter. Tror aldri jeg har sett kullet vårt vært så stille og attentative før»

«Veldig bra! Sterke historier som også var veldig rørende. En god motivasjon i arbeidet som lærer, hvordan det er viktig å inkludere alle»